Ostettiin viime viikolla grilli. Parvekkeelle, asummehan 21. kerroksessa. Barbecue Kingin sivuilta löytyi valikoima, ja tilattiin sitten kaasugrilli kotiinkuljetuksella. Luin taloyhtiömme säännöt, ja grilleistä ei mainittu mitään, eli niitä ei siis ole kielletty.

Grillattavaakin piti tietysti saada, joten tilasimme myös 30 pihviä sekä kaksi kiloa kampasimpukoita. Siinä riittää kahdelle hengelle hetkeksi purtavaa :o) On ribeye-pihvejä, New York -pihvejä, ulko- ja sisäfilettä. Yksi laatikko pakastimesta on täynnä leipää, muut lihaa:

1692099.jpg
On ehditty jo muutamaa laatua testata, ja oli muuten niin mehevää ja mureaa, että ei paljon paremmasta väliä. Amerikkalaista lihaa, maukasta kerta kaikkiaan, ei vaadi kuin suolaa ja pippuria oikeastaan mausteeksi. Korealaisethan juuri jatkoivat kieltoa maahantuoda Amerikkalaista naudanlihaa, muutaman vuoden takaisen Hullun lehmän tautitapauksen vuoksi... Mutta toisaalta jos olen hyvillä mielin voinut syödä pihviä jenkkilässä, ei kai se tästä sen kummemmaksi muutu. Niin, sanoinko muuten jo, että oli kyllä HYVÄÄ :o)

Jos kaipaa paikallisia grilliherkkuja, voi ostaa esimerkiksi mustan kanan. Miksi kana on musta, on minulle vielä arvoitus, mutta pitäisi olla terveydelle hyväksi ("Very good for your stomach", "It is very good for health"). Ensimmäisellä Kiinan visiitilläni paikallisen kanssa lounaalla käydessäni hän suositteli minulle mustaa kanaa, josta (toivottavasti) kohteliaasti kieltäydyin.
 
Maistoin kyseisen suosittelijan omaa annosta, ja sanoisin että yak. Silloin kana oli valmistettu suunnilleen niin, että kirveellä oli lyöty vajaat kymmenen kertaa, jotta saatiin mukavia paloja, ja sitten ei kun kaikkine hyvineen pataan.

Kai siitä jotain hyvääkin voi tehdä, mutta jotenkin musta kana vain näyttää hiukan oudolta:

1688301.jpg

Grillin piti tulla perjantaina, mutta torstaina Jani luki netistä, että korkeissa kerrostaloissa ei saa olla kaasupulloja. Lailla kielletty. Sattuuhan sitä. Soitin sitten Kanadalaiselle grillifirman omistajalle uudesta käänteestä. Hän sanoi että monet heidän asiakkaistaan ovat samassa tilanteessa, mutta kiinalaiseen tapaan ei haittaa niin kauan
kuin kukaan ei tiedä asiasta. Saas nähdä...