Jotta ei itseltäkään unohdu että missä sitä on tullut syötyä, ja mihin ehkä kannattaa mennä uudestaankin, aloitan uuden sivun otsikolla "Places to eat" (hurraa mielikuvitus, antaa ideoiden oikein lentää). En lähde nyt kovin paljon historiaa kirjaamaan, muutamia viime aikojen paikkoja, ja sitä mukaa kun käymme uusissa paikoissa syömässä lisäilen arvosteluita.

Aloitetaanpa... Va Benellä.

Va Bene
Teema:
Italialainen ravintola Xin Tian Di:n alueella. Reunalla ja vähän "parempi paikka" eli ei turistiryysistä.
Ruoka: Mmm... joidenkin mielestä Shanghain paras ravintola. Need I say more?
Alkupaloina tapas-lautanen ja beef carpaccio. Ensimmäinen kuulemma hyvää, toinen hyvää. Pehmeää lihaa, pehmeitä makuja. Sieniä ja hyvää oliiviöljyä. Jos otan toiste, pyydän lisäämään suolaa. Pääruoiksi otimme oikeastaan "väliruoat", pastan ja risoton. Otin rapupastaa, ja oli omassa sarjassaan parasta pastaa jota olen syönyt. (Vakavasti ykköstilasta kisaa Cheesecake factoryn yksi pasta, mutta ovat niin erilaisia, että ei voi verrata.) Risotto oli pehmeää, kermaista ja sienet maistuivat hyvin. Listalla myös pizzoja. Jonkinsortin brunssi tarjolla viikonloppuisin.
Palvelu: Huomioivaa, melkein liian hyvin toimivaa. Sillä hetkellä kun lautanen oli tyhjä, se katosi nenän edestä. Puhuivat ja ymmärsivät hyvin englantia.
Hintataso: Shanghain mittapuulla tyyriihkö. 1300 paikallista rahaa, mutta sis. 3 lasia viiniä ja 2 lasia shampanjaa.
Atmosfääri: Miellyttävä ja rauhallinen. Ainakin siihen asti kunnes viereiseen pöytään tuli etelä-eurooppalaisen näköinen pariskunta joiden olisi kannattanut ottaa ennemmin huone kuin pöytä. Mutta ei siitä voine ravintolaa syyttää.

Uudelleen: No ihan ilman muuta! Arvovieraat ainakin viedään ;o)