Jaaha jaaha, kiinnostuneena tässä odotellaan miten siinä oikein käy. Paljon puhutuissa kisoissa siis. 

On pulmia ilman puhtauden kanssa (en muista kerroinko jo, mutta Shanghaissa ilma on ollut alle standardin vain muutamia päiviä viimeisen puolen vuoden aikana, kun taas Pekingissä ilma on samana ajan jaksona täyttänyt vaatimukset vain muutamana päivänä), on ainakin huhuja että kisoihin olisi tulossa vähemmän ulkomaisia katsojia kuin on odotettu, ja sitten tietysti hieman pelätään protesteja, ja nyt on vaahdottu rajoituksista joita Kiina on lupauksista huolimatta asettanut toimittajien internet-selailulle, ja nyt viimeisenä asiaan liittyvistä salaisista sopimuksista Olympia-komitean joidenkin jäsenten ja Kiinan välillä. Ei oikein reilu peli, kun kisat alunperin luvattiin ehdoilla, joihin kuului vapaa tiedonsaanti toimittajille kisojen aikana. Joskin tärkeämpänä kuin muutaman viikon Kiinassa viipyvien toimittajien oikeuksia voisi pitää kiinalaisten pääsyä netin kaikkiin sopukoihin. Kuten olen tainnut aiemmin mainita, yhtiön suojatulla nettiyhteydellä pääsee kaikille sivuille (paitsi niille, jotka kys. yhtiö suuressa viisaudessaan on meiltä rajannut "työhönkuulumattomiksi"). Lisäksi netissä on useita sivustoja, joiden kautta saa ihan ilmaiseksi kierrettyä Kiinan asettamat barrikaadit. Google-hakuun vain "China proxy". Itse en tosin voi testata (ennenkö meidän koti-kompuutteri ehtii tänne), koska yhtiö estää pääsyn noille sivuille.

Lupailevat kuitenkin sieltä Pekingistä, että "avoin mediapolitiikka" jatkuu kisojen jälkeenkin. Mikä nyt sitten on avointa ja mikä ei, mutta suunta on hyvä. Things just take time.

Paitsi että odotetaan jo kovasti muutenkin että pääsee täältä taas välillä käväisemään ns. "ihmisten ilmoilla", ei yhtään haittaa jos saa "nauttia" kisoista vähän kauempaa...