Record temperatures as Shanghai sizzles 

The city sizzled yesterday (Sunday) as the maximum temperature in Shanghai hit 38.8 degrees Celsius for the second day... Näin meillä täällä Xu Jia Huissa. Teilläkin on kuulemma ihan kivat kelit siellä Suomen maassa ;o)

Käytiin eilen Jin Mao Towerissa. Muutamia itse otettyja kuvia sieltä kuvia-sivulla. 420 metriä korkea rakennus jää kakkoseksi pian valmistuvalle Shaghai World -tornille, jolla on korkeutta noin 490 metriä. Näiden kahden viereen aloitellaan vielä korkeampaa hökötystä, en muista oliko suunnitelmissa 520 vai 580 metriä. Korkea mikä korkea, joka tapauksessa. Kuvasin Jin Mao Towerin näköalatasanteelta 88. kerroksesta (kaseja se olla pitää, nehän tuovat kiinalaisten uskomusten mukaan onnea ja varallisuutta. Melkein kaikki hinnatkin loppuvat täällä kasiin. "Cheng Jian Vaatehuoneelta hei! Nyt silkkipusakka vain kasikasi!" olisi täällä kovaa kamaa.) tuon valmistumassa olevan rakennuksen reunalla keikkuvia työmiehiä. Mitään aitoja ei tietenkään tarvita, eikä näyttänyt siltä että työmiehiä millään köysilläkään oli kiinni sidottu. Ei niilläkään paljon päätä palele! 

Palloilimme myös Super Brand Mall:ssa, ja käveltiin joen rantaa Pudongin puolella. Paljon mukavampi kuin Bundin puoli, jossa on kaupustelijoita ja turisteja ja ties vaikka mitä. Pudongin puolella sai kävellä ihan rauhassa, ja tarjolla olisi ollut ravintoloita ja kahviloita, mutta oli ehditty jo syödä Gino's Cafessa...

Joo. Kyseinen "Gino's Cafe" löytyy SuperBrand Mall:sta. Super Brand Mall on kokoa XXL. Iso kuin mikä. Oli hirveä nälkä parin tunnin juoksulenkin jälkeen, ja mulla ei sitten yhtään tehnyt mieli kiinalaista, joten tuskissani valitsin ensimmäisen italialaisen mikä vastaan tuli. Vaikka se näytti jo ulkoa siltä, ettei kannata. Eikä muuten kannattanut. Pois lukien musta kana, kertaheitolla kamalinta ruokaa mitä tässä cityssä olen eteeni saanut. Ooops, my bad. Olisihan siellä ollut tarjolla myös meidän vakiopaikkoja kuten Element Fresh ja Blue Frog. Tai vaikka Hooters, joskaan se ei ihan kuulu meidän vakiopaikkoihin ;o)