Eilen käytiin sitten katsomassa ERA-näytös Shanghain Circus Worldissa, mistä vähän aikaa sitten mainitsinkin. Liput sai varattua netin kautta helposti, joskin maksaminen olikin sitten toinen juttu. Maksun voi suorittaa myös ulkomaisella luottokortilla, mutta vaikka yritin useamman kerran, aina tuli jokin errori. Luovutin, ja ajattelin käydä ostamassa liput Carrefourin lipputiskiltä, mutta seuraavana päivänä sain tekstiviesti vahvistuksen, että liput voi noutaa (ja maksaa) tiskiltä viimeistään 15 minuuttia ennen esityksen alkua. Ihmettelin kun ei ollut 20 lippua siellä odottamassa, kun prosessoin niitä tilauksia aika monta kertaa ennenkö uskoin että ei onnistu :o)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Shanghain sirkusmaailmaan pääsee meiltä helposti metrolla, ei tarvitse edes vaihtaa. Ja metrossa saa samalla rahalla lisäviihdykettä. Menomatkalla kiinalaiseksi lihava mies, jonka paita oli auki niin että puoli rintaa näkyi, meni vaunumme ovelle, ja alkoi paasata. Hajuakaan ei ollut sisällöstä, mutta ajattelin että jos kyseessä olisi ollut jokin uhkaus, vaunun muut matkustajat olisivat ehkä reagoineet jotenkin. Vaan eipä hätää, miekkonen vaihtoi sitten kielen englanniksi, ja kohdisti viestinsä meille (lyhennetty ja muistinvarainen kuvaus monologista). Foreigners and and chinese, we all are the same. There is no difference. I fight against the corruption. We all need to fight against corruption. Beutiful young lady and handsome young man, you are bright. In the Chinese literature there are many stories of the fat man (taputtaa vatsaansa). Fat man is the teacher, follow the fat man.Ja dramaattisten vilkutusten kera hän poistuu asemalle.

 

Siinä oli alkunäytöstä kerrakseen. Paluumatkalla katselimme molemmat hypnoottisen ällöttävää nuorta kiinalaismiestä. Picture this: nuori, noin 20-vuotias teiniviiksinen kiinalainen istuu metrossa ja hikoilee. Paljon. Miehellä on nenän yllä, silmien välissä iso luomi, josta kasvaa karvaa. Miehellä on painoa ainakin 200 kiloa, iso vatsa ei meinaa mahtua paidan sisään, ja housujen saumat pettävät hetkenä minä hyvänsä, pelkään. Ja kaikissa sormissa on pitkät kynnet: Tarkoitan PITKÄT, jokainen yli sentin sormen päästä. Saatoin kertoa jo aiemminkin, mutta Kiinassahan on tapana miehillä (ei onneksi kaikilla) kasvattaa pitkä pikkurillin kynsi osoittamaan ettei tarvitse tehdä ruumiillista työtä. Voin vain sanoa, että jo se yksi kynsi on jotenkin ällö, ja tuon hepun koko olemus kyllä kertoi ettei hän tee ruumiillista työtä, että ihan suotta oli ne kynnet kasvattanut. No joo, mutta itse tapahtumaan.

 

Lippuja oli hintaluokissa 580RMB ja 380/280/180/80 RMB. Halli oli ihan moderni ja siisti (wc:t jäi kyllä testaamatta). Itse esitys oli vaatimattomasti sanoen hieno. Nykyaikaisella tavalla kiinalaisia perinteisiä sirkustaitoja, plus vähän muuta, kuten surmanajoa (niitä oli KAHDEKSAN siellä pallossa! Enpä ole ennen moista nähnyt). Oli livebändi ja laulaja. Useat temput olivat ns. uskomattomia, ja kokonaisuus oli sujuva, ja jäi oikein hyvä fiilis. Siis erilaisia hyppyjä, notkeusjuttuja, tasapainoilua, you know. Ei aivan yhtä intensiivinen kuin Cirque du Soleil oli Las Vegasissa, mutta viihdyttävä.

 

Show on pyörinyt jo vuodesta 2005, mutta edelleen lauantain näytös oli lähes täynnä. Ilmeisesti aikovat pyörittää sitä vielä vuoteen 2010, ja Shanghain World Expo:n. Ainoat miinukset antaisin yleisölle, joka ei saapunut ajoissa paikoilleen. Takanamme istui iso ryhmä saksalaisia(!!) jotka tulivat reilusti myöhässä, ja ympäri katsomoa henkilökunta opasti myöhässä tulijoita taskulamppujen kanssa penkeilleen. Apu oli sinänsä tarpeen, sillä penkkien numerointi oli kiinalaisen illogiikan mukainen: meillä oli paikat 1 ja 2, ja ne olivat keskellä riviä. Siitä lähtivät sitten parillisen numerot oikealla ja parittomat vasemmalle. Eli vierekkäiset numerot eivät ole vierekkäisiä paikkoja (paitsi ne 1 ja 2).

 

Niin, ja muutamia esiintyjien asuja pitäisin hiukan... no, voisi kehittää, mutta ei se kokonaisuutta häirinnyt. En viitsi enempää kertoa, jos joku on vaikka menossa :o), mutta suosittelen, jos olette näillä kulmilla. Myönnetään että olen pienimuotoinen sirkusfani, mutta myös toinen puolisko, jota sirkus ei niin kiinnosta, viihtyi oikein hyvin.