Ovat viimeinkin päässeet sopimukseen Disneylandin rakentamisesta tänne Shanghaihin, luin Shanghai Dailystä. Siitä tulee kait monta kertaa suurempi kuin esimerkiksi HongKongin Disneylandista, maa-alueeltaan 10 km2. Omalta kannalta siinä on vain sellainen pikku puute, että puiston on tarkoitus avata vuonna 2012, ja silloin on valmiina vasta kolmasosa. Eli ei kannata ihan henkeään pidätellen odottaa...<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

On täällä onneksi silti ohjelmaa tarjolla. Varasin liput Shanghain Circus Worldissä pyörivään ERA:n (multi-million dollar acrobat show), mutta kerron tarkemmin, kun show on nähty. Ja muutaman viikon päästä mennään varmaankin viikonlopuksi Hangzhouhun. Täytyy katsastaa näitä nähtävyyksiä että tietää sitten mitä kannattaa vieraille esitellä kun teitä joskus tänne tulee :o)

 

Hangzhousta takaisin eiliseen Shanghai Daily:n. 22-vuotias Liu oli maanantaina mennyt Hangzhoussa paikalliseen lotto-toimistoon kyselemään miksi hän ei ole koskaan voittanut lotossa. Vastauksesta ei ole tietoa, mutta lopputulema kuitenkin oli, että hän puukotti virkailija-naisen kuoliaaksi. Eilen taas joku 28-vuotias "shanghainese" ryntäsi paikallispoliisiasemalle, ja puukotti yhdeksää poliisia (viisi kuoli). Kostoksi siitä että häntä oli lokakuussa kuulusteltu polkupyörävarkauteen liittyen. Paikallisen xx:n (eli paikallisen kuuluisan rikosasianajajan) mukaan heppua odottaa todennäköisesti kuolemantuomio. Pardon me, mutta hulluja nämä kiinalaiset. Tuliaseita täällä säädellään ilmeisesti hyvin tiukasti, joten rikosuutiset ovat usein joko puukotuksia tai myrkytyksiä. Niin, korruption, salakuljetuksen ja piraattibusinesten lisäksi.

 

Liikenteessä näkee päivittäin kaikkea välillä hassu ja hullu. Eilen tehtaalta lähdettäessä käännyimme pitkään, kaartuvaan moottoritien liittymään. Yksi kaista, ja vain yksi suunta. Meitä vastaan oli kuitenkin peruuttamalla tulossa 10-pyöräinen rekka. Kaveri oli vakain aikein peräyttämässä autonsa useamman sata metriä kaartuvaa ramppia takaisin toiselle highwaylle. Parin sada metrin päässä edessäpäin olisi tietysti myös mahtunut kääntymään, mutta hei, hulluja nämä kiinalaiset ;o)

 

Viikon koomisin uutinen tulee kuitenkin eittämättä Tampereelta :o) Irlantilaiset pojat olivat siis ampuneet riikinkukon "nälkäänsä" (plus kanoja ja rusakoita). Juu just. 40-50 hengen ryhmä joka asuu asuntoautoissa ja varastelee. Kuulostaa ihan hiukkasen siltä, että olette saanet sinne ihan oman mustalaislaumanne (pahoittelen poliittisesti epäkorrektia termiä, enkä tiedä kyseisten ihmisten alkuperää, mutta New Time Gypsies oli muistaakseni sanonta jota briteissä käyttivät siellä kiertävistä samaa kuvausta vastaavista ryhmistä (Tampereen tapauksessa miinus hevoset, mutta ne ovat ehkä vielä "hankkimatta"))… Keep your doors locked, älkääkä sitten vaan jättäkö koiraa yksin ulos!

 

Lopuksi vielä säätietoja: sateet näyttävät nyt olevan pääosin ohi, ja lämpötilat kohoavat jo aamusta + 30, iltapäivällä noin +35 asteeseen. Aurinko paistaa, ja sinistä taivasta voi hyvällä onnella nähdä vilauksen siellä täällä. Ei tulvia odotettavissa seuraavan vuorokauden aikana, mutta grillauksen todennäköisyys kasvaa iltaa kohti mentäessä :o)