Sushia

Alla näkyvässä kuvassa ihmiset jonottavat ruokaa Shanghaissa viime torstaina. Kiinassa tiettävästi on ihmisiä, joilla ei ole ruokaa riittävästi. Kuvassa olevat tuskin kuitenkaan ihan nälkäkuoleman partaalla, vaan tuskissaan ainoastaan siksi että sushi-hammasta kolottaa.

1747651.jpg

Shanghaissa on, muistan jostain lukeneeni, sellaiset vajaat 30 000 ruokaravintolaa, mutta mikäs siinä, tuo meidänkin kantapaikkojamme.

Haemme sushit yleensä mukaan, joten vältämme jonottamisen. Kaikki toistaiseksi kokeillut ovat olleet hyviä. Hintaa kahden hengen ruoille tulee noin 100 rahaa, eli euroissa alle kympin. Ja on terveellistä.

Englantia puhuvia tarjoilijoita en ole toistaiseksi täältä löytänyt. Vaikka en ole kyllä ehtinytkään, kun pitää kiinaakin opetella :o) 

Bamboo

Teema: Korealainen ravintola, jossa itse grillataan ruoat. (Saa sieltä kait jotain valmiitakin annoksia.)
Ruoka: Ohuiksi leikattuja lihan paloja sekä lisukkeita, joita siis itse kypsennetään. Esim. maissit tulivat pöytään esikeitettyinä, mutta jäisinä, joten niissä meni taivaan kauan. Pöytään tuodaan jonkinlaista maustekastiketta, mutta jos ottaa maustamatonta lihaa... no, sitä saa mitä tilaa.
Palvelu: No problems, mutta ainakaan meille osuneet tarjoilijat eivät osanneet englantia. Listassa ruokien nimet myös englanniksi, mutta juomat vain kiinaksi. Tuovat heti alkuun vihreää teetä, joka maistuu aivan riisin keitinvedeltä. Not that I've tried.

Hintataso: Keskitasoa, 20 euroa kahden hengen ruoat ja virvokejuomat.

Atmosfääri: Olihan se ihan hauskaa, mutta vähän räpeltämistä. Osa lihoista oli sellaisia, että ne juuttuivat "grilliin" kiinni, ja siitäkös savu syntyi... Nälkä lähti, mutta palasi jo tunnin päästä.

Uudelleen: Nah, I don't think so. Hauskaa sen on sijaan kulkea ohi klo 17 iltapäivällä, kun iltavuoron työntekijät seisovat rivissä kostyymeissaan, ja kuuntelevat jonkin sortin ripityksen ennen työvuoron alkamista.

Va Bene
Teema:
Italialainen ravintola Xin Tian Di:n alueella. Reunalla ja vähän "parempi paikka" eli ei turistiryysistä.
Ruoka: Mmm... joidenkin mielestä Shanghain paras ravintola. Need I say more?
Alkupaloina tapas-lautanen ja beef carpaccio. Ensimmäinen kuulemma hyvää, toinen hyvää. Pehmeää lihaa, pehmeitä makuja. Sieniä ja hyvää oliiviöljyä. Jos otan toiste, pyydän lisäämään suolaa. Pääruoiksi otimme oikeastaan "väliruoat", pastan ja risoton. Otin rapupastaa, ja oli omassa sarjassaan parasta pastaa jota olen syönyt. (Vakavasti ykköstilasta kisaa Cheesecake factoryn yksi pasta, mutta ovat niin erilaisia, että ei voi verrata.) Risotto oli pehmeää, kermaista ja sienet maistuivat hyvin. Listalla myös pizzoja. Jonkinsortin brunssi tarjolla viikonloppuisin.
Palvelu: Huomioivaa, melkein liian hyvin toimivaa. Sillä hetkellä kun lautanen oli tyhjä, se katosi nenän edestä. Puhuivat ja ymmärsivät hyvin englantia.
Hintataso: Shanghain mittapuulla tyyriihkö. 1300 paikallista rahaa, mutta sis. 3 lasia viiniä ja 2 lasia shampanjaa.
Atmosfääri: Miellyttävä ja rauhallinen. Ainakin siihen asti kunnes viereiseen pöytään tuli etelä-eurooppalaisen näköinen pariskunta joiden olisi kannattanut ottaa ennemmin huone kuin pöytä. Mutta ei siitä voine ravintolaa syyttää.

Uudelleen: No ihan ilman muuta! Arvovieraat ainakin viedään ;o)