<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Viikko sitten kävin pakollisessa maahantuloterveystarkastuksessa, joka pitää  suorittaa, jotta voi hakea työ- ja asumislupaa. Paikkaa ei saa itse valita, vaan tarkastus pitää tehdä tietyssä keskuksessa, ja siitä liikkuu jonkin verran epämääräisiä huhuja, joiden mukaan kyseessä ei ole kaikkein miellyttävin kokemus.

 

Suurin osa varmaan tietää, että kammoan piikkejä enemmän kuin Ida-koira ilmapalloja. Ja se on paljon se. Ajattelin kuitenkin valmistautua, ja pyysin kollegaa kirjoittamaan lapulle, että verikoe saattaa vetää meikäläisen kanveesiin. Minkälaisessa kamalassa loukossa tarkastus suoritetaan? Onkohan niillä edes steriilit välineet? Huoh.

 

Paikanpäällä kävi sitten ilmi, että hoitohenkilökunta puhui riittävästi englantia, ja mistään ihan hirveästä loukosta ei ollut kyse. Ilmoittauduin, sain numeron, ja ehkä viiden minuutin odottelun jälkeen pääsin "putkeen". Koko tarkastus oli liukuhihnatyötä: minuutin tai kahden välein huoneista kuuluu "Qing xia" (tai jotain sinne päin), eli seuraava. Huoneeseen yksi: paino, pituus. Huoneeseen kaksi: se kauhistuttava verikoe (hyvinhän se sitten meni). Huoneeseen kolme.. ja niin edelleen, noin kymmenen kertaa. EKG, röntgen, ultraääni, näkö, yleistarkastus...

 

Hengissä selvisi, eikä ollut edes paha. Tosin odotukset sen suhteen olivat korkealla, joten ne oli helppo alittaa :o)

 

Sitten odotellaan tuloksia. Ne saa tasan neljän päivän päästä, ja kätevästi töihin (tai kotiin) toimitettuna. Ensimmäisenä silmään osuu, että sydämessä on jotain vialla: EKG:n tulos on ABNORMAL. Good God, mitä ihmettä?? Tarkempi tutkiskelu paljastaa että abnormalia on "sinus arrhytmia", ja internet (aah, tuo kaiken tiedon, tarpeellisen ja tarpeettoman, ehdottoman luotettava runsauden sarvi) kertoi minulle että kyse ei ole mistään vakavasta, vaan todennäköisesti lievän hermostumisen (kts. verikoe yllä) aiheuttama ilmiö. No hyvä.

 

Mitäs muuta? Pitkä lista tuloksia verikokeista, jotka HIV:n ja Syphiliksen lisäksi eivät maallikolle sano paljonkaan :o) Ja kun on tästä maallikosta kyse, niin se huippaus päässä alkaa jo kun yritän tutkiskella näitä erilaisia vereni ominaisuuksia. Viisi arvoista on ohjearvojen ulkopuolella, mutta koko dokumentista ei tietysti löydy mitään kommenttia onko jostain syytä huolestua, tai pitäisikö jollekin niistä tehdä jotain. Siinä sitä sitten ihmetellään että mikähän tuokin <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />ALT (GPT) mahtaa olla, ja edes kaikki tietävä internet ei tästä nyt pelasta. Hö!