Blogi tuntuu menevän enemmän ja enemmän vanhojen muisteluun kuin Shanghain kokemusten jakamiseen. Mutta jos se jotakuta vaivaa, niin lähettäkää valituskirjelmänne Kuningaskuluttajalle. Tänne niitä on ihan turha ohjata.

Katselimme joskus aikoinaan naapurin Jennin kanssa sarjaa, jossa varakas ja kovin joutilas brittiläinen poikamies välttelee kavalien avioliittoa himoitsevien nuorien naisten ansoja, ja sotkeutuu siinä samalla mitä erikoisimpiin kommelluksiin. Tilanteet pelastaa yleensä Jeeves, kamaripalvelija. Kyseessä on P.G. Wodehousen tarinoihin perustuva brittiläinen Kyllä Jeeves hoitaa (Jeeves and Wooster). Toisessa pääosassa (tyhjäntoimittajana) on ah-niin-ihana Hugh Laurie, joka nykyään tunnetaan paremmin ihan vaan Housena. Älkää ymmärätkö väärin, Hugh Laurien ulkoinen komeus ei saa polvia heikoksi, mutta tyypissä on karismaa, ja mielestäni hän on ollut uskottava kaikissa rooleissa joissa olen hänet nähnyt. Sarjan tapahtumapaikkoina ainakin Lontoo, Englannin maaseutu sekä New York joskus 1930-luvun tienoilla.

Ostin Shanghaihin lähtiessäni mitä erinäisimpiä dvd-bokseja viihdykkeeksi, ja etenkin Bertie Woosterin ja Jeevesin pariin palaaminen (noin viidentoista vuoden tauon jälkeen) olikin mitä mainioin idea. Hyväntahtoista, vanhanaikaista huumoria jossa ei tarvita väkivaltaa, nakuilua tai muuta navanalushuumoria.

Huomasin että sarja alkoi taas TV Ykkösellä, ja tulee kesämaanantaisin kello 18:30. Itse en pääse siitä nauttimaan enää kuin yhden jakson verran ennen paluuta Kiinaan, mutta taidanpa pistää dvd:t tilaukseen. After all, Jeeveshän on ajaton klassikko :o)